Биокамините са едни от най-красивите и компактни решения за жив огън, които се предлагат на пазара. Това, което ги прави по-особени и впечатляващи е именно възможността някои модели да бъдат монтирани на стена без да се дълбае стандартна дупка за камина. 

Точно тази характеристика на биокамините позволява много по-голяма свобода в избора на декор, мебелировка и цялостен дизайн на всяко едно помещение. Независимо дали сте мечтали да бъдат черни, сиви, сребърни или пък да бъдат изработени от полирана неръждаема стомана, биокамините за стена могат да бъдат реализирани според вашият вкус, а опциите са безкрайни. 

Както при други биоетанолови камини, така и при биокамините за стена био етанолът бива използван като гориво, вместо пелети или дърва. Това предотвратява отделянето както на дим и сажди, така и на други вредни вещества. Така камината се превръща основно средство за отопление без вредни показатели, а в същото време е удивително допълнение към дизайна на дома Ви. 

Въпреки това е много важно да се обърне внимание на няколко специфики на биокамините за стена. Първото нещо, което трябва да се има в предвид е носещата способност на самата стена, към която ще бъде монтирана камината. Именно затова, предварително е задължително да се преценят носещите характеристики на стената спрямо тежестта на камината. Обикновено, биокамините тежат около 70кг, а повечето стени имат много по- висока носеща способност. Въпреки това, е препоръчително да бъде проверено предварително. 

Друг фактор, който трябва да бъде взет под внимание е материалът, от който е изградена самата стена. Логично, стени изградени от камък, цимент или други огнеупорни материали, да са много по-подходящи от дървените. Независимо от материала, винаги е препоръчително да бъде монтирана междина огнеустойчива облицовка, която осигурява допълнително ниво на безопасност и предотвратява предпоставки за пожар. Така, клиентът може да бъде напълно спокоен, че всички мерки за сигурност са взети и да се наслаждава на топлината и красотата на биокамината без никакво притеснение. 

Друг много често задаван въпрос е свързан със сигурността на биокамините. Всички камини на биоетанол предлагани от www.fire-lux.com са от най-високо качество, именно за да може да бъде гарантирана сигурността на нашите клиенти и избегнати всички възможни фактори за инцидент. Това е нашият най-голям приоритет, тъй като никога не бива да забравяме, че въпреки сигурността на биоетанола, огънят е истински и трябва да внимаваме при експлоатацията на биокаминта.

Както вече бе споменато, биоетаноловите камини за стена все пак използват истински огън и затова високо ниво на сигурност е абсолютно наложително, за да се предотвратят инциденти от всякакъв вид. Всички биокамини, независимо дали се отнася до тези за поставяне на маса, под или стена, биват тествани преди предлагането им на пазара, за да можем да подсигурим абсолютната безопасност на клиента. Разбира се, всяка биокамина преминава през различни тестове и едва когато конкретния модел е преминал успешно всяка проверка, се предлага на крайния потребител.

Именно заради вниманието ни към сигурността и сериозността, с която се отнасяме към качеството на всяка една индивидуална биокамина, клиентите ни могат да бъдат сигурно, че всички мерки за тяхната сигурност са били и ще продължават да бъдат предприемани.